Ikke gå i svartebørsfella

14.11.2017 — Å kjøpe billetter til konserter eller idrettsarrangementer kan bli en dyr og frustrerende opplevelse. Forbrukerombudet råder alle til å styre unna Viagogo og andre firmaer som selger billetter på svartebørs.

 

IKKE VERDT PRISEN: Billetter på svartebørs kan bli enda dyrere enn ventet. Unngå tjenesten Viagogo.com (FOTO: PEXELS)

Det sveitsiske firmaet Viagogo har for tiden mange annonser for billetter til konserter i Norge. Disse dukker opp når man søker på Google. Både Forbrukerombudet og Forbrukerrådet har i det siste fått henvendelser fra folk som har blitt lurt til å kjøpe billetter fra Viagogo til overpris – selv om konsertene ikke er utsolgt.

– Vi vil advare forbrukere mot å kjøpe billetter fra Viagogo eller andre svartebørsselgere, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.

– Faren for at du kan bli lurt er stor dersom du kjøper fra andre enn den offisielle arrangøren.

Viagogo i Sveits

Viagogo selger billetter til arrangementer i Norge i strid med den norske svartebørsloven. Forbrukerombudet kan gripe inn mot norske firmaer som bryter loven, men har begrenset myndighet til å gripe inn overfor Viagogo, som er etablert i Sveits.

Sveitsiske forbrukermyndigheter (SECO) har nylig bedt en domstol i landet gripe inn mot markedsføringen til firmaet. SECO mener, i likhet med Forbrukerombudet, at markedsføringen til Viagogo er villedende. Forhåpentligvis vil den sveitsiske domstolen være enig slik at firmaet blir pålagt å endre markedsføringen sin.

Råd til folk som skal kjøpe billetter

  • Ikke klikk automatisk på den øverste lenken som kommer opp når du søker etter billetter i Google. Dette vil ofte være en lenke fra Viagogo eller en annen svartebørsselger.
  • Finn nettsiden til arrangøren av konserten, og bestill billetter på den måten arrangøren opplyser om. Billettsalg til veldig mange av konsertene som arrangeres i Norge skjer gjennom Ticketmaster.no

Har du kjøpt billetter fra Viagogo, finner du råd hos Forbrukerrådet om hvordan du kan gå fram for å prøve å løse eventuelle problemer.

Les også: Styr unna festivalbilletter på svartebørs

23.11.2017

Vil vite kva drosjeturen kostar på førehand

Kundane må få vite kva drosjeturen kostar før dei set seg i bilen, meiner Forbrukarombodet. Ombodet ønsker også meir prisinformasjon på nett og på plassar passasjerane ferdast.