Advarer mot 123penger.com

06.02.2017 — Forbrukerombudet advarer mot nettsiden 123penger.com. Forbrukerne oppfordres til å laste ned en e-bok om hvordan man kan tjene mye penger på kort tid, men risikerer å ende opp med kostbare abonnementer.
Bildet viser en skjermdump av nettsiden 123penger.com. På nettsiden lyser det opp en tekst i røde store bokstaver hvor det står "Tjen penger innen 30 minutter. Garantert".

SVINDEL: 123penger.com har alle tegn på svindel, og vi oppfordrer alle til å holde seg unna.

«Last ned boken i dag – si opp jobben i morgen». Lovnadene om rask rikdom er mange på nettsiden 123penger.com.

Forbrukere har klaget

Bare i januar har Forbrukerombudet fått klager fra over 50 forbrukere som har fått SMS-reklame for nettsiden. På siden oppfordres det til å laste ned en e-bok, som skal lære deg å tjene veldig mye penger på kort tid. Det opplyses at e-boka er på salg og at det kun finnes få eksemplarer igjen til denne prisen.

– Styr unna

For forbrukerne kan lovnaden om lettjente penger lett vise seg å bli dyrt. Ved å kjøpe e-boka risikerer man nemlig å havne i et abonnement som jevnlig trekker betaling fra ditt bankkort.

– 123penger.com har alle tegn på svindel, og vi oppfordrer alle til å holde seg unna, sier fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad.

Nettsiden er registrert i USA og telefonnummeret som oppgis på nettsiden er ikke i bruk. Dersom du har blitt lurt, er det altså vanskelig å komme i kontakt med selskapet.

– Ta kontakt med banken din så fort som mulig. Kortutsteder er forpliktet til å tilbakeføre beløp som du ikke har godkjent. Det kan også være lurt å sperre kortet ditt, råder Tonje Hovde Skjelbostad.

28.03.2017

Advarer mot e-postsvindel

Forbrukerombudet får mange klager på kreative svindlere på jakt etter kortinformasjon og viktige brukernavn og passord. Skatteetaten, Posten, Telenor og en rekke norske banker er blant aktørene som har fått navnene sine misbrukt i det siste.