Internasjonal aksjon mot svindel

Tips en venn

Mottakers e-post:
Din e-post:

Internasjonal aksjon mot svindel

15.03.2012

15. mars er den internasjonale forbrukerdagen. Forbrukerombudet markerer dagen med startskuddet for en internasjonal kampanje for å forebygge svindel av forbrukere. I år har vi særlig fokus på nettsider du bør se opp for. Gi oss gjerne tips om svindelforsøk!

Denne måneden gjennomfører det internasjonale forbrukernettverket ICPEN den årlige aksjonen Fraud Prevention Month (antisvindel-måneden). Dette er en omfattende aksjon der forbrukermyndigheter verden over går sammen om å advare mot ulike svindelkonsepter, for eksempel useriøse nettsider. Forbrukerombudet vil i år spesielt fokusere på useriøse nettsider og salg av falske merkevarer på internett.

Utsatt for svindelforsøk? Send oss dine eksempler.
Forbrukerombudet har et eget “svindelgalleri” der vi legger ut en rekke eksempler på svindelforsøk. Her finner du også nyttig informasjon som kan hjelpe deg å avsløre svindlerne. I forbindelse med Fraud Prevention Month skal vi oppdatere dette «svindelgalleriet».

Har du blitt utsatt for svindelforsøk, kan du hjelpe andre ved å tipse oss. Send oss dine eksempler på dette, gjerne til svindel@forbrukerombudet.no.

Kontaktperson hos Forbrukerombudet:
Sverre Åril, juridisk seniorrådgiver (Tlf: 917 68 366)

Forbrukerombudet, Sandakerveien 138, 0484 Oslo | Tlf 23 400 600 | Faks 23 400 601 | Nettredaktør: Trine Aaen